Visual Studio 2010 error: “Error MSB4014: The build stopped unexpectedly because of an internal failure”

Bugün stackoverflow.com ‘da bir soruya cevap vermeden önce deneme amaçlı bir C++ kodu yazmak istedim fakat aşağıdaki resimde de detaylıca görebileceğiniz gibi

Error MSB4014: The build stopped unexpectedly because of an internal failure

diye başlayan bir hata mesajıyla karşılaştım. Bu kez SqlException 0×80131904 : The conversion of a varchar data type to a datetime data type resulted in an out-of-range value başlıklı yazımda belirttiğim sorunu çözerken yaptığım gibi hemen kendimden şüphelenmedim, sakin sakin detayları okuyup sorunu anlamaya çalıştım. Zaten internal failure , could not be found at the location gibi ifadeler geçtiği için sorunun koddan kaynaklanmadığınıbir kez daha teyit etmek için resimdeki gibi ufak bir satır yazdım. Hata mesajı hala aynıydı.

vs c++ error

Bilgisayarıma henüz birkaç saat önce format attığım için herhangi bir sorun çıkmasını beklemiyordum. Yıllardır kullandığım setup dosyalarını kullanmıştım çünkü. Neyseki sorunun detaylarına inince bilgisayarımdaki kullanıcı adının (Timur Aykut YILDIRIM) 19 karakterden fazla olmasından dolayı kaynaklandığını buldum. Denetim Masası\Kullanıcı Hesapları ve Aile Koruması\Kullanıcı Hesapları\Adınızı değiştirin path’i üzerinden kullanıcı adını tyildirim olarak değiştirdim fakat burada yaptığım değişiklik sadece hoşgeldiniz ekranında ve başlat menüsünde geçerli oluyormuş. C:\Users path’inde hala kullanıcı adım Timur Aykut YILDIRIM olarak geçiyordu. Dolayısıyla sorunu bu yaklaşımla çözemedim.

Peki bu sorun nasıl çözülür?

Bu sorunu çözmek için http://archive.msdn.microsoft.com/KB2298853/Release/ProjectReleases.aspx?ReleaseId=4955 adresindeki hotfix’i indirip kurmanız gerekiyor. Kurulum 3-4 dakikanızı alıyor sadece. Daha önce yüklediğiniz bir hotfix varsa onu/onları etkilemediği gibi bilgisayarınızı yeniden başlatmanız da gerekmiyor.

Hotfix nedir?

Microsoft’a sordum bana şu cevabı verdi:

A Hotfix is a product update package with one or more updated product files that fix a specific product problem.

Türkçe’ye çevirecek olursak;

Hotfix bir veya birden fazla ürün güncelleme dosyası içeren ve bir ürüne yönelik spesifik problemleri gidermek için kullanılan ürün güncelleme paketidir. Yani service pack gibi kapsamlı değişiklikler içermeyip tek bir sorunu (ama sinir bozucu bir sorun olması lazım sanırım) çözmek için Microsoft’un geliştirdiği, Unix dünyasında “patch” dediğimiz şeyin karşılığı olarak tanımlayabileceğimiz hede hödödür hotfix